20 jul t/m 21 jul 2019

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

6 apr t/m 26 mei 2019

Elfjes-kijken-route langs drie tuinen April + Mei Maand van de Elfenbloem

April + Mei Maand van de Elfenbloem

In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteedt Tuingoed Foltz vanaf 6 april tot eind mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium, oftewel de Elfenbloem. Alle drie tuinen herbergen prachtige Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. Op de 'Elfjes-kijken-route' kun je in een halve dag een ongekende hoeveelheid elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Op de kwekerij hebben we daarnaast zo'n 135 Epimedium-variëteiten beschikbaar voor de verkoop, waaronder uiterst zeldzame.

De kwekerij is tijdens de Maand van de Epimedium iedere dag geopend (m.u.v. de reguliere maandagen), dus ook alle zon- en feestdagen. De beide andere tuinen zijn ieder weekend geopend en op beide Paasdagen van 10 tot 5 en daarnaast op afspraak.

 

Rondleidingen door de Epimedium- en bostuin

Voor groepen kan de hele maand mei nog op afspraak een rondleiding worden gegeven door de bos- en Epimediumtuin. Bel (06) 10 59 34 37 of mail naar kwekerij@tuingoedfoltz.nl.

Kijk in http://www.tuingoedfoltz.nl/catalogus/e/epimedium/ voor onze basiscollectie Epimedium.

Kijk verder op de websites van de andere tuinen:

- http://www.janwildeeentuin.blogspot.nl/

- http://www.tuinfleur.nl/

 

Veel informatie over Epimediums vind je ook op:

- http://www.epimedium.info/

Dit is de site van Lars Ulsamer, die je wellicht ook kent medewerker van onze kwekerij.