10 jun t/m 11 jun 2017

Rare Planten Dagen

1 mei t/m 31 mei 2017

In samenwerking met Tuinfleur Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee Maand van de Elfenbloem

Maand van de Elfenbloem

 

Met EPIMEDIUM-ROUTE in drie bijzondere tuinen

 

Ontdek de mysterieuze schoonheid van de Elfenbloem. In samenwerking met twee andere tuinen – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee – besteden we de hele maand mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Er is een Epimedium-route uitgezet die leidt langs drie prachtige Elfenbloem-rijke tuinen, die maximaal 15 minuten van elkaar verwijderd zijn. In een halve dag kun je een ongekende hoeveelheid Elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. En veel soorten staan nu volop in bloei. Een prachtig gezicht.

De Epimediums zijn bij Tuingoed Foltz iedere dag - m.u.v. de maandag - te bewonderen. In weekends geven we op beide dagen om 14.00 uur een rondleiding door onze bos- en Epimediumtuin en de nieuwe jungletuin. Ook nemen we je mee de andere schaduwtuinen in.

De beide andere tuinen zijn alleen in het weekend en op afspraak te bezoeken.

Rika van Delden (Tuinfleur, Oostwold) geeft op zaterdag ook rondleidingen in haar prachtige tuinen, waar ook de tulpen momenteel schitterend zijn.

Jan Wilde een Tuin, op nauwelijks 5 minuten afstand van onze kwekerij, viert de hele maand haar 10-jarig bestaan met een uitgebreide beelden-expositie. Een extra reden om dit weekend of wellicht later eens te gaan kijken in deze verrassende natuurlijke tuin.

In alle drie tuinen is een routekaartje beschikbaar.

De ‘Maand van de Elfenbloem’ beleeft bij ons  z’n hoogtepunt tijdens onze ‘Epimedium- en Eenjarigen-Dagen’ op 20 en 21 mei. Lees meer onder: epimedium-eenjarigen-dagen

Kijk eens op:

Andere sites die interessant zijn in deze contekst: