22 sep t/m 30 sep 2018

Najaars Planten Markt - korting op vrijwel alles

1 sep t/m 30 sep 2018

Geniet van de tuin tot ver in het najaar Themamaand Siergrassen & Nazomer Bloei

Themamaand Siergrassen & Nazomer Bloei

De hele maand september staat bij ons in het teken van ‘Siergrassen & Nazomerbloei’.

We geven informatie en tips om je tuin tot ver in de herfst kleur en structuur te geven en gaan daarbij ook in op de mogelijkheden van een onderhoudsarme tuin die er toch natuurlijk uitziet. Centraal hierin staat de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers als Echinacea, Salvia uliginosa, Anemoon, Aster, Zilverkaars en Lobelia.

 

Voor de grassen geldt de hele maand de volgende aanbieding:

 

Bij aanschaf van 5 grassen krijg je een 6e gratis

 

Naast onze reguliere openstelling (di t/m za van 10 tot 5) zijn we in september ook iedere zondag open (eveneens 10 tot 5). Op de zondagen 16, 23 en 30 september geeft Andries een 'grassen-rondleiding' door de tuinen. Aanvang 14.00 uur.

 

Open tuinen, rondleidingen en expositie

De tuinen, waaronder de bijzondere Echinacea- en prairietuin, de Salviatuin, de onderhoudsarme Grassentuin, de schaduwtuinen, de jungletuin en de privétuin, zijn iedere dag toegankelijk voor het publiek. Op 16, 23 en 30 september geeft Andries Bierling een uitgebreide rondleiding, waarbij hij veel bruikbare tips en informatie geeft over de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers en over de combinatie van 'onderhoudsarm en toch natuurlijk'. De rondleiding begint om 14.00 uur.

Daarnaast geven we in één-op-één-gesprekken informatie over het laten maken van een beplantingsplan of tuinontwerp. Dit is een uitstekend moment om veranderingen in de tuin voor te bereiden en eventueel nog voor de winter uit te voeren.

Tot eind september is - ook op doordeweekse dagen - nog de expositie ‘Beeld op het Tuingoed’ te bezichtigen met werk van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer.