22 sep t/m 30 sep 2018

Najaars Planten Markt - korting op vrijwel alles

10 nov t/m 11 nov 2018

Kroonluchters, glaswerk, heiligenbeelden, serviezen en wintergroene planten Brocante Festival - eerste winterfair

Brocante Festival - eerste winterfair

Op het Brocante Festival  presenteren we een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend openen we ook onze vernieuwde Winterwinkel.

Maarten Dulffer van Auvergne is te gast met prachtige kruiken, potten, schalen en andere oude schatten uit Frankrijk. StrikAnne komt met woonobjecten en natuurlijke kleding van ruwe wol, Francis van Dijk van Oju Ona presenteert kettingen en armbanden van oude stenen en antieke materialen en Cisca Vennink verrast ons met een heerlijke collectie fairtrade bonbons. Al even verrukkelijk zijn de taarten van Lia Simons en de wijn- en kaasproeverij door Zuivelhoeve Veendam. Maarten, Anne, Francis, Cisca en Lia zijn het hele weekend aanwezig, de Zuivelhoeve is er op zondag vanaf 12.00 uur.

De intieme fair is grotendeels overdekt. We verwelkomen je met een glas warme Aspen Spices.

Flonkerende kristallampen, oude Franse vazen, antieke kandelaars, spiegels, heiligenbeelden, tuinpoorten, hekwerken en andere objecten met een oude uitstraling komen prachtig tot hun recht in de landelijke ambiance van het tuingoed rond onze eeuwenoude boerderij.

 

Voor binnen en buiten

Voor binnen is er een schat aan originele, meest antieke, binnenhuisdecoraties, waaronder kroonluchters, kandelaars, serviezen, ruwhouten tafels, bankjes, glaswerk en ander brocante dat met name verzameld is in Frankrijk, België en Hongarije.

Buiten staan onder meer oude tuinvazen, smeedijzeren poorten, Franse tuintafels, tuinbanken, troggen en hekwerken uit Nederland, België en het Middellandse-Zeegebied.

Wintergroene planten en heesters als bamboe, taxus, buxus, rhododendron, varens, helleborus en gaultheria geven het terras en de wintertuin een aangeklede sfeer.

Dit is ook de tijd om vruchtbomen te planten. We hebben een rijke collectie staan, waaronder veel streekeigen rassen en weinig aangeboden soorten.

 

Opening vernieuwde Winterwinkel

Tijdens het Brocante Festival vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde Winterwinkel met tal van decoraties voor de 'warme wintermaanden'. Bezoekers worden onthaald met een glas warme Aspen Spices.

 

Kaas- en wijnproeverij, bonbons en taarten

Op zondagmiddag houdt Zuivelhoeve Veendam bij ons een kaas- en wijnproeverij. Alleen daarom al is het de moeite waard om naar Meeden te komen; de kazen van de Zuivelhoeve zijn regelmatig onderscheiden.

Cisca Vennink van ChocoSense neemt een fraaie en vooral lekker collectie fairtrade bonbons mee naar Meeden. Heerlijk voor jezelf of feestelijk om cadeau te geven.

Het hele weekend serveert Lia Simons haar befaamde home-made taarten.

Van harte welkom!

Open van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.