11 dec t/m 16 dec 2018

Almost Christmas - Kerstfinale eindejaars verkoop

18 mei t/m 19 mei 2019

In kader van 'Maand van de Elfenbloem' Epimedium + Eenjarigen Dagen

Epimedium + Eenjarigen Dagen

Op 18 en 19 mei organiseren we een Plantenmarkt, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarigen. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. Voor de liefhebbers is er een enorm aanbod om uit te kiezen. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen (11.30 en 14.30), bijzondere gasten en de mogelijkheid om te praten met de experts.

Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op zeldzame schaduwplanten, in het bijzonder Epimediums. Deze oersterke planten beleven momenteel een opvallende revival; steeds meer onbekende soorten komen beschikbaar. Daarbij zijn weinig schaduwplanten zo slakbestendig als Epimedium.

 

 

Rondleidingen

Op alle dagen vinden rondleidingen plaats in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier worden veel wetenswaardigheden verteld.

De rondleidingen beginnen om 11.30 en 14.30 uur.

 

Genieten van Lia's gebak

Op het terras serveert Lia Simons koffie en haar inmiddels befaamde home-made gebak.

De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

   

 

TIPS

Combineer je komst naar onze Epimedium- en Eenjarigen-Dagen met een bezoek aan twee prachtige Epimedium-rijke tuinen in de directe omgeving, Tuinfleur in Oostwold (15 autominuten van Foltz) en Jan Wilde een Tuin in Westerlee (5 autominuten). Jan Wilde een Tuin viert de hele maand mei overigens haar 10-jarig bestaan met een uitgebreiden beelden-expositie. Zeer de moeite waard!

- http://www.janwildeeentuin.blogspot.nl/

- http://www.tuinfleur.nl/

Veel informatie over Epimediums vind je ook op:

- http://www.epimedium.info/