17 dec t/m 22 mrt 2019

Winter sluiting tot 23 maart

23 mrt t/m 24 mrt 2019

Start van het tuinseizoen 2018 Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Feestelijke seizoensopening

Steekspades en Clematissen, snoeischaren en vroeg-voorjaarsbloeiers, tuinhandschoenen en Italiaanse kruiden, kastanjehouten hekwerk en zaden. Daar draait het allemaal om op zaterdag 23 en zondag 24 maart tijdens onze feestelijke seizoensopening. We geven informatie over goed tuingereedschap, de inrichting van de tuin, het oplossen van tuinproblemen en het snoeien van bomen en heesters; zo zijn er op beide dagen snoeidemonstraties in de boomgaard om 11.30 en 14.30 uur. Maar we presenteren ook fraaie collecties Clematis en Italiaanse kruiden, vroeg-voorjaarsbloeiers, fruitbomen en zaden.

 

Spork, Felco en kastanjehouten hekwerk

Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder de dubbeltandige bladharken, nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeigereedschappen en Opinel-tuin- en zakmessen. Daarnaast hebben we weer veel kastanjehouten hekwerk op voorraad, in onze ogen nog altijd één van de fraaiste vormen van erfafscheidingen.

 

Clematis, kruiden, fruitbomen en zaden

Op het terras kun je genieten van honderd soorten Clematis en heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere Italiaanse kruiden. Click hier voor onze Clematis-lijst. http://www.tuingoedfoltz.nl/catalogus/?query=clematis

Helleborussen, verwilderingscyclamen, Brunnera’s, Epimediums en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer. Bij binnenkomst stuit je op onze fraaie collectie vruchtbomen in pot. Je hebt nog ongeveer een maand de tijd om bomen te planten. In de boerderij kun je een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.

 

Demonstraties en tuinontwerp

Beide dagen

10.00-17.00        Persoonlijke instructie ‘Bijzondere tuingereedschappen’

10.00–12.30       Informatie over het laten maken van tuinontwerp of beplantingsplan

13.00                  Demonstratie 'Gebruik nieuwe gereedschappen in de voorjaarstuinen

11.30  en 14.30  Snoeidemonstratie,

 

 

Open: 23/24 maart, 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis

Je bent hartelijk welkom!