28 okt t/m 29 okt 2017

Vrucht bomen- en Snoeidagen

1 nov t/m 31 dec 2017

Een nieuw tuinjaar boordevol activiteiten Jaaragenda 2017

Jaaragenda 2017

za/zo 4/5 maart 2017

Goed-Gereedschap-, Clematis- en Kruiden-Dagen

Feestelijke opening van tuinseizoen 2017! Een prachtig aanbod van ambachtelijk gesmeed tuingereedschap, de beste snoeischaren, een fraaie collectie Clematis (zo'n 90 soorten) en een terras vol geurende mediterrane kruiden. Met snoeidemonstraties, demonstraties in het gebruik van diverse gereedschappen, rondleidingen en informatie over ontwerp en aanleg. Toegang gratis.

 

za/zo 8/9 april 2017

NOORDELIJKE KWEKERIJENDAGEN

Grootste gespecialiseerde plantenfair van Noord-Nederland. Met medewerking van 40 topkwekers, tuinkunstenaars en andere specialisten. Een gigantisch plantenaanbod, iedere dag voordrachten van kwekers, demonstraties, lekkernijen en een geweldige sfeer! Toegang € 4,00, leden Groei& Bloei en groepen vanaf 10 personen € 3,00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.

 

za/zo/ma 15/16/17 april 2017

Pasen Planten & Brocante

Drie dagen genieten van een enorme collectie vaste planten en mediterrane kruiden en een winkel en terras vol 'oude schatten'. Op maandagmiddag wordt een rondleiding door de tuinen gegeven. Toegang gratis.

 

hele maand Mei 2017

Maand van de Elfenbloem

Ontdek het mysterie van de Epimedium. Een route langs drie bijzondere tuinen, barstensvol Elfenbloemen: Tuinfleur (Oostwold), Jan Wilde een Tuin (Westerlee) en Tuingoed Foltz. Ieder weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

za/zo 20/21 mei 2017

Epimedium- en Eenjarigen-Dagen

Open Weekend met Elfenbloemen en Eenjarigen in de hoofdrol. Veel nieuwe introducties. Met diverse gasten, rondleidingen in onder meer de Bos- en Epimediumtuin en veel verrassingen, zowel op plant- als op culinair gebied. Toegang gratis.

 

za/zo/ma 3/4/5 juni 2017

Pinkster-Planten-Driedaagse

Drie dagen genieten van een enorme collectie vaste planten en eenjarigen en een winkel en terras vol 'oude schatten'. Op maandagmiddag wordt een rondleiding door de tuinen gegeven. Toegang gratis.

 

za/zo 10/11 juni 2017

Rare-Planten-Dagen

Voor wie houdt van 'gek, anders en nieuw' op plantengebied. Eldorado voor verzamelaars van bijzondere schaduwplanten, winterharde exoten en jungle-planten. Met gastkwekers en planthunters uit binnen- en buitenland, rondleidingen en veel meer. Toegang gratis.

 

za/zo 15 + 16 juli 2017

Midzomer-Planten- en Brocantemarkt / Salviadagen

Midzomerbloeiers, waaronder onze Nederlandse Planten Collectie Salvia, volop in bloei. Een winkel en terras vol 'oude schatten'. Met gastkwekers (o.m. Pelargoniums, Hemerocallis, bamboes en zaden), rondleidingen door de tuinen en een unieke en zeer vermakelijke Plantenveiling op zondag. Toegang gratis

 

za/zo 19 + 20 augustus 2017

Echinacea- en Prairietuindagen

Onze Nederlandse Planten Collectie Echinacea staat te stralen tussen de siergrassen en andere prairieplanten. Een Echinacea-veredelaar geeft op één van beide dagen een tuinlezing in de Echinaceatuin. Met rondleidingen en gastkwekers. Toegang gratis

 

za/zo 23 + 24 september 2017

Najaarsplantenmarkt

Feestelijke afsluiting van het tuinseizoen. 10-50% korting op alle planten; tevens verkoop van grote pollen uit de tuin. Ook aantrekkelijke kortingen op tuingereedschap, zaden en brocante.

De Warande is te gast met stinzen- en verwilderingsbollen. Met rondleidingen en andere activiteiten. Toegang gratis   

                                   

za/zo  30 september + 1 oktober 2017

Najaarsplantenmarkt - de Finale

10-50% korting op alle planten, verkoop van pollen uit de tuin en aantrekkelijke kortingen op tuingereedschap, zaden en brocante. Toegang gratis.

Tevens Herfstuinenmarathon 'Het Tuinpad Op'                 

 

za/zo 28 + 29 oktober 2017

Vruchtbomen- en snoeiweekend

Ruime collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude rassen. Je kunt een (snoei-)demonstratie volgen of meegebracht fruit laten determineren. Ook demonstreren we een fraaie collectie Felco-snoeigereedschap.

Met medewerking van onder meer de Noordelijke Pomologen Vereniging (informatie en advies oude fruitrassen), De Groene Ridder (snoeidemonstraties) en Van der Plancke (zaden, boeken, pompoenen en bamboes).

Toegang gratis

 

za/zo 11 + 12 november 2017  

Brocante Festival

Kroonluchters, brocante, heiligenbeelden, serviezen, tuinantiek en oude ornamenten, gecombineerd met wintergroene planten, heesters en bamboe. Begin van het winterseizoen met opening van onze vernieuwde Winterwinkel. Met kaas- en wijnproeverij op zondagmiddag. Toegang gratis.

 

za/zo 25/26 nov + 2/3 dec + 9/10 dec 2017   

Christmas Fair ‘Saints & Angels’

Exclusieve fair met per weekend wisselende standhouders, lekkernijen, groendemonstraties, een winterwandeling, verrassingsoptredens, broodbakken bij open vuur en allerlei andere activiteiten voor jong en oud.

Geselecteerde standhouders presenteren originele producten met een nadruk op oud, doorleefd, natuurlijk en vooral 'anders'. Toegang gratis.

 

 

Met de planten op reis in 2017

In 2017 staan we op de volgende gespecialiseerde Plantenmarkten:

- 14 april Goede Vrijdag: Bloemetjesmarkt Groningen

- 22/23 april: Pflanzenmarkt am Kiekeberg, bij Hamburg (D)

- 12/13/14 mei: Tuindagen van Beervelde, bij Gent (B)

- 27/28 mei: Pflanzenmarkt Burggarten Stickhausen

- 16/17/18 juni: Internationale Kwekerijdagen Bingerden, Angerlo bij Doesburg

- 26/27 augustus: Pflanzenmarkt am Kiekeberg, bij Hamburg (D)

- 2/3 september: Berliner Staudenmarkt (D)

- 6/7/8 oktober: Tuindagen van Beervelde, bij Gent (B)

Je kunt desgewenst een bestelling doorgeven per mail en de planten bij onze stand ophalen.

 

Meer informatie: (06) 10 59 34 37 of E kwekerij@tuingoedfoltz.nl