27 okt t/m 28 okt 2018

Vrucht bomen- en Snoeidagen

24 nov t/m 9 dec 2018

Drie sfeervolle weekends om in de stemming te komen ... Saints & Angels Christmas Fair

Saints & Angels Christmas Fair

Een goede traditie: in de kerstsfeer komen door een bezoekje aan Foltz! Onder de noemer 'Saints & Angels' is ons tuingoed drie weekends - 24/25 november, 1/2 december en 8/9 december - omgetoverd in een intieme Christmas Fair met diverse standhouders en allerlei leuke activiteiten. De sfeer is Frans-landelijk met een accent op brocante. Daarbinnen is de variatie groot. Van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen.

Met daarbij originele groene materialen, als pepperberries, Kaaps groen, kleurrijke vruchten en dadeltakken en natuurlijk een keur aan culinaire verrassingen.

Wisselende standhouders presenteren onder meer schapenvachten en buitenkleding, exclusieve sieraden, woonaccessoires, handgegweven sjaals, leren tassen, Frans aardewerk, handige en duurzame dingen voor alledag, schilderijen, beelden, jams en chutneys, taarten, wijnen en ciders, sterren uit verre oorden en tal van andere cadeau-artikelen en sfeermakers.

Dit jaar zijn er veel extra activiteiten, zoals een winterwandeling, broodbakken bij open vuur, muzikanten etc. etc. Leuk voor het hele gezin.

 

Groendemonstraties en takkenkraam

Iedere dag worden er demonstraties gegeven in het maken van originele Kerst- en winterdecoraties. De vers opgemaakte kransen, guirlandes, Kerstboeketten en tafelstukken zijn uiteraard te koop.

Ook maken we desgewenst je favoriete schaal of vaas op met de materialen van je eigen voorkeur.

In de takkenkraam kun je zelf een keus maken uit originele materialen, zoals kaaps groen, sierappels, mistletoe, eucalyptus, rozenbottels en heel veel meer. Prachtig en zeer lang houdbaar (letterlijk jaren!) zijn de fraaie dadeltakken en de bosjes pepperberry.

 

Proeverij en brandende vuurkorven

Bij binnenkomst wordt iedere bezoeker van de Christmas Fair als gast ontvangen met een glas kruidige appeldrank (Aspen Spices). Heerlijk bij de overal brandende vuurkorven. Onder begeleiding kunnen bezoekers zelf broodbakken op open vuur, een feest ook voor kinderen. Meer lekkernijen zijn te vinden in de oude koestal. De sfeer in de winkel wordt mede bepaald door de eigengemaakte geurpotpourri naar oud Amerikaans familierecept. De ingrediënten van de potpourri zijn bij ons te koop, net als de Aspen Spices.

 

 

Winterwandeling

Iedere dag kunnen bezoekers om 14.00 uur meedoen aan een Winterwandeling langs verrassende plekken van ons 4 hectare grote landgoed, dat er in deze periode sprookjesachtig uitziet. Al wandelend vertellen we veel over hoe je je tuin ook 's winters interessant kunt houden.

  

Verrassingsgasten

Ieder weekend komen verschillende verrassingsgasten voorbij, van muzikanten tot verhalenvertellers, van dichters tot sneltekenaars.

 

Openingstijden

Winter Fair Saints & Angels: 25/26 nov, 2/3 dec èn 9/10 dec van 10.00 – 17.00 uur.

De toegang tot de fair is alle dagen gratis.