11 dec t/m 16 dec 2018

Almost Christmas - Kerstfinale eindejaars verkoop

24 nov t/m 9 dec 2018

Drie sfeervolle weekends om in de stemming te komen ... Saints & Angels Christmas Fair

Saints & Angels Christmas Fair

 

De Christmas Fair 'Saints & Angels' ligt inmiddels achter ons. Wel kun je van 11 tot en met 16 december nog genieten van de Kerstopstelling van Foltz.

 

In de boerderij hebben we een prachtige collectie brocante, kerstornamenten en opgemaakte kransen. In deze slotweek gelden aantrekkelijke eindejaarskortingen. We sluiten 2018 feestelijke af met de GROTE FINALE op zaterdag 15 en zondag 16 december. WELKOM! Kijk voor meer info elders op onze site.

Een goede traditie: in de kerstsfeer komen door een bezoekje aan Foltz! Onder de noemer 'Saints & Angels' is ons tuingoed drie weekends - 24/25 november, 1/2 december en 8/9 december - omgetoverd in een intieme Christmas Fair met diverse standhouders en allerlei leuke activiteiten. De sfeer is Frans-landelijk met een accent op brocante. Daarbinnen is de variatie groot. Van engelen tot heiligenbeelden, van fonkelende kroonluchters tot sfeervolle kandelaars, van glaswerk tot prachtige serviezen.

Met daarbij originele groene materialen, als pepperberries, Kaaps groen, kleurrijke vruchten en dadeltakken en natuurlijk een keur aan culinaire verrassingen.

Wisselende standhouders presenteren onder meer schapenvachten en buitenkleding, exclusieve sieraden, woonaccessoires, handgegweven sjaals, leren tassen, Frans aardewerk, handige en duurzame dingen voor alledag, schilderijen, beelden, jams en chutneys, taarten, wijnen en ciders, sterren uit verre oorden en tal van andere cadeau-artikelen en sfeermakers.

Dit jaar zijn er veel extra activiteiten, zoals een winterwandeling, broodbakken bij open vuur, muzikanten etc. etc. Leuk voor het hele gezin.

 

 

Groendemonstraties en takkenkraam

Iedere dag worden er demonstraties gegeven in het maken van originele Kerst- en winterdecoraties. De vers opgemaakte kransen, guirlandes, Kerstboeketten en tafelstukken zijn uiteraard te koop. Tijdens het tweede fair-weekend - 1 en 2 december - worden de demonstraties verzorgd door groendecorateur Dornie Folkerts.

Ook maken we desgewenst je favoriete schaal of vaas op met de materialen van je eigen voorkeur.

In de takkenkraam kun je zelf een keus maken uit originele materialen, zoals kaaps groen, sierappels, mistletoe, eucalyptus, rozenbottels en heel veel meer. Prachtig en zeer lang houdbaar (letterlijk jaren!) zijn de fraaie dadeltakken en de bosjes pepperberry.

 

 

Proeverij en brandende vuurkorven

Bij binnenkomst wordt iedere bezoeker van de Christmas Fair als gast ontvangen met een glas kruidige appeldrank (Aspen Spices). Heerlijk bij de overal brandende vuurkorven. Onder begeleiding kunnen bezoekers zelf broodbakken op open vuur, een feest ook voor kinderen. Meer lekkernijen zijn te vinden in de oude koestal.

 

 

Winterwandeling

Iedere dag kunnen bezoekers om 14.00 uur meedoen aan een Winterwandeling langs verrassende plekken van ons 4 hectare grote landgoed, dat er in deze periode sprookjesachtig uitziet. Al wandelend vertellen we veel over hoe je je tuin ook 's winters interessant kunt houden.

 

 

 

Exposanten 8 en 9 december

  • StrikAnne                         woondecoraties en kledingaccessoires van ruwe wol
  • Oju Ona                           handgemaakte sieraden van antieke stenen
  • Albert Dubben                 kunstobjecten van eigen houtdraaierij
  • Moniek Jacobs                new cooking bags etc. tbv onderwijsproject Ghana
  • ChocoSense                    ambachtelijke fairtrade bonbons
  • Earthian Roots                 mutsen & sjaals tbv onderwijs-project Sierra Leone
  • Dorine Folkerts                demonstratie exclusieve groendecoraties
  • Wim Kluiver                     zelf geslingerde honing en kaarsen van bijenwas
  • Lia Simons                       home-made gebak, koffie en thee

En: 

  • Gebroeders de Haan        broodbakken bij open vuur (´heerlijk. lekker warm en heel gezellig´)

 

Verrassingsgasten

Ieder weekend komen verschillende verrassingsgasten voorbij, van muzikanten tot verhalenvertellers, van dichters tot sneltekenaars.

 

Openingstijden

Winter Fair Saints & Angels: 24/25 nov, 1/2 dec èn 8/9 dec van 10.00 – 17.00 uur.

De toegang tot de fair is alle dagen gratis.