10 jun t/m 11 jun 2017

Rare Planten Dagen

15 jul t/m 16 jul 2017

Met plantenveiling op zondag Salviadagen Midzomer Planten en Brocante Markt

Salviadagen Midzomer Planten en Brocante Markt

Op 15 en 16 juli houden we onze jaarlijke Midzomerplanten- en brocantemarkt en Salviadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollectie Salvia, zetten we deze plantensoort en andere lipbloemigen dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de Salvia- en grassentuin, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en bijzondere gasten. Arjan de Graaf neemt een prachtige collectie botanische Pelargoniums mee naar Meeden. Hemerocalliskweker Martin Adema toont zijn favoriete plant, de daglelie, in allerlei hoedanigheden. En Robbert en William, oftewel de mannen van Van der Plancke, presenteren zaden, boeken, bamboes en andere verrassingen. Wim Kluiver is te gast met zelf geslingerde honing.

We hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 150 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Je vindt er zowel winterharde Salvia’s (b.v. de nemorosa-groep en de keukensalie in tal van varianten), als min of meer vorstgevoelige soorten. Favorieten zijn onder meer de grootbloemige, blauwpaarse Salvia ‘Amistad’ (foto bij inleiding), Salvia confertiflora (diep oranje), Salvia uliginosa (hemelsblauw bloeiend tot diep in de herfst) en de recent geïntroduceerde Salvia ‘Nachtvlinder’ (fluweelpaars).

Midzomerbloeiers, plantenveiling en rondleidingen

Naast de Salvia's presenteren we op de Midzomerplantenmarkt ruim 2000 andere vaste planten, waaronder prachtige collecties Agapanthus, Echinacea (zonnehoed), Epimedium, siergrassen, botanische rariteiten en bijzondere schaduwplanten.

Op zondagmiddag wordt om 14.00 uur een spectaculaire plantenveiling gehouden van grote (moeder)planten. Een zeer vermakelijke manier om voor weinig geld bijzondere planten te verwerven.

Op beide dagen geeft Andries Bierling rondleidingen door de (Salvia-)tuinen. Aanvang op zaterdag 12.00 en 14.00 uur, op zondag 12.00 en 15.30 uur.

 

Exposities en teas & scones

In de tuinen worden beelden van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman geëxposeerd.

Op het terras kun je genieten van uitgebreide koffie, thee en home made gebak.

Open: zaterdag 15 en zondag 16 juli, 10 tot 5 uur. Toegang gratis.