21 sep t/m 29 sep 2019

Najaars Planten Markt

Agenda

21 sep t/m 29 sep 2019

Najaars Planten Markt

Najaars Planten Markt

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei tijdens de Najaarsplanten­markt, twee weekends lang, namelijk op 21 & 22 september en 28 & 29 september. De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan hebben we veel verrassingen in petto. De belangrijkste: op vrijwel alles zit een flinke korting die kan oplopen tot 50%. Ook worden er alleen tijdens deze weekends enkele grote pollen uit de tuin verkocht.

Op zondag 22 september is De Cruydthoeck/De Heliant te gast met een mooie collectie stinzenbollen.

lees meer
26 okt t/m 27 okt 2019

Vruchtbomen- en Snoeidagen

Vruchtbomen- en Snoeidagen

Op 26 en 27 oktober draait het bij ons allemaal om vruchtbomen, kleinfruit en de inrichting van tuin en erf. Tijdens de jaarlijkse Vruchtbomen- en Snoeidagen presenteren we een grote collectie vruchtbomen en kleinfruit, waaronder veel oude appel-, peer- en pruimrassen en minder bekende soorten als kwee, Nashi-peer en mispel..

Bezoekers kunnen meegebracht fruit laten determineren bij de stand van de Noordelijke Pomologische Vereniging, bomen aanschaffen bij Foltz, een snoeidemonstratie volgen bij een ervaren vruchtbomensnoeier (11.00 en 15.00 uur) of een herfstwandeling door de tuinen maken met Andries Bierling (14.00 uur). Ook worden er in de tuinen demonstraties gegeven voor het gebruik van ambachtelijke tuingereedschappen (12.30 en 16.00 uur).

Verder demonstraties van het beste snoeigereedschap, informatie over tuinontwerp en veel heerlijke, herfstige lekkernijen van Lia Simons en zelfgeslingerde honing van Wim Kluiver.

Op beide dagen is het tuingoed geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis.

lees meer
9 nov t/m 17 nov 2019

Brocante Festival - 2 weekends

Brocante Festival - 2 weekends

Onder de naam Brocante Festival organiseren we dit jaar op 9/10 èn 16/17 november een intieme najaarsfair. De sfeer in Frans-landelijk met het accent op oud en doorleefd. In de boerderij fonkelen de kroonluchters boven oude serviezen, glaswerk en heiligenbeelden, op het terras staan oude tuinornamenten en potterie. In The Greenhouse staan per weekend wisselende standhouders met o.m. potten uit de Auvergne, Franse brocanteschatten, exclusieve sieraden, bonbons en diverse andere sfeermakers. Op de zondagen is een kaas- en wijnproeverij ingericht.

De intieme fair is grotendeels overdekt. We verwelkomen je met een glas warme Aspen Spices. Op beide weekends serveert Lia Simons haar befaamde home-made taarten

NB. Dit jaar organiseren we geen Christmas Fair. Het Brocante Festival biedt echter een mooie gelegenheid om al in de sfeer te komen voor de winterfeesten en wellicht al decoraties of cadeaus in te slaan.

Je bent op alle dagen van harte welkom van 10 tot 5. De toegang is gratis.

lees meer
25 apr t/m 26 apr 2020

Noordelijke Kwekerij Dagen - internation. plantenfeest

Noordelijke Kwekerij Dagen - internation. plantenfeest

Op 25 en 26 april 2020 is Meeden het centrum van plantenminnend Nederland. Dan vinden op ons tuingoed de jaarlijkse Noordelijke Kwekerijdagen plaats, een internationaal plantenfeest waarbij 40 collega-kwekers, tuinkunstenaars en andere tuinspecialisten zich presenteren aan het publiek. Een heerlijk liefhebbersevenement en hèt moment om vroeg in het seizoen die langgezochte plant eindelijk te vinden, te praten met kwekers en oude tuinvrienden terug te zien. Met verkoop- en informatiestands, informele lezingen van kwekers over hun favoriete soorten, demonstraties, muziek en dit jaar extra nadruk op de relatie tussen tuin en kunst.

lees meer