16 dec t/m 20 mrt 2020

Winter sluiting

Agenda

16 dec t/m 20 mrt 2020

Winter sluiting

Winter sluiting

Onze wintersluiting is ingegaan per 16 december. Tot en met 20 maart zijn we uitsluitend op afspraak geopend.

U kunt telefonisch of per mail een bestelling doorgeven of een afspraak maken om langs te komen. Bel (06) 10 59 34 37 of stuur een mail naar kwekerij@tuingoedfoltz.nl.

We zijn in deze periode wel beschikbaar voor tuinontwerp en -advies. Lees meer hierover onder ontwerp-en-aanleg.

Het tuinseizoen 2020 openen we op 21 en 22 maart met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematis-Dagen.

We wensen u prettige feestdagen en alle goeds voor 2020.

lees meer
21 mrt t/m 22 mrt 2020

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

Goed Gereedschap, Kruiden en Clematis Dagen

 

Feestelijke start van het tuinseizoen

Steekspades en Clematissen, snoeischaren en vroeg-voorjaarsbloeiers, tuinhandschoenen en Italiaanse kruiden, kastanjehouten hekwerk en zaden. Daar draait het allemaal om op zaterdag 21 en zondag 22 maart tijdens onze feestelijke opening van het tuinseizoen.We geven informatie over goed tuingereedschap, de inrichting van de tuinen het snoeien van bomen en heesters; zo zijn er op beide dagen snoeidemonstraties in de boomgaard om 11.30 en 14.30 uur. Maar we presenteren ook fraaie collecties Clematis en Italiaanse kruiden, vroeg-voorjaarsbloeiers, fruitbomen en zaden.

 

lees meer
10 apr t/m 13 apr 2020

Pasen Planten & Brocante

Pasen Planten & Brocante

 

Van Goede Vrijdag t/m Paasmaandag

Het hele Paasweekend - inclusief Goede Vrijdag en de zaterdag - staat bij ons in het teken van PLANTEN & BROCANTE. Kom genieten van de vaste planten en kruiden op de kwekerij, de ontluikende tuinen en het prachtige achterland en ontdek oude schatten in de boerderij en op het terras. De Epimediums - elfenbloemen - hullen de bostuin nu al in een feërieke sfeer.

In de boerderij en op het terras tref je een weelde aan brocante aan uit o.m. Frankrijk en België. Gratis koffie in 'the Greenhouse'. WELKOM!

Openingstijden vrijdag, zaterdag, zondag, maandag: 10.00-17.00 uur. Toegang gratis

lees meer
25 apr t/m 26 apr 2020

Noordelijke Kwekerij Dagen - internationaal plantenfeest

Noordelijke Kwekerij Dagen - internationaal plantenfeest

 

Op 25 en 26 april 2020 is Meeden het centrum van plantenminnend Nederland.

Dan vinden op ons tuingoed de jaarlijkse Noordelijke Kwekerijdagen plaats, een internationaal plantenfeest waarbij 40 collega-kwekers, tuinkunstenaars en andere tuinspecialisten zich presenteren aan het publiek. Een heerlijk liefhebbersevenement en hèt moment om vroeg in het seizoen die langgezochte plant eindelijk te vinden, te praten met kwekers en oude tuinvrienden terug te zien. Met verkoop- en informatiestands, informele lezingen van kwekers over hun favoriete soorten, demonstraties, muziek en dit jaar extra nadruk op de relatie tussen tuin en kunst.

lees meer
16 mei t/m 17 mei 2020

Epimedium + Eenjarigen Dagen

Epimedium + Eenjarigen Dagen

Op 16 en 17 mei organiseren we een Plantenmarkt, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarigen. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. Voor de liefhebbers is er een enorm aanbod om uit te kiezen, zowel binnen ons eigen assortiment als in de collectie van gastkweker Iris Ehrentraut (eenjarigen). De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen (11.30 en 14.30 uur) en volop ruimte om te praten met de experts.

lees meer
13 jun t/m 14 jun 2020

Rare Planten Dagen

Rare Planten Dagen

Met een knipoog naar de Engelse Rare Plant Fairs, organiseren wij op zaterdag 13 en zondag 14 juni, de ‘Rare-Planten-Dagen’, onze meest bijzondere plantendagen van het jaar. Zeldzame (engels:‘rare’), nieuwe en onbekende planten, daar draait het allemaal om. Planten met vreemd gestreept blad, een zeer aantrekkelijke kelk, gekke namen, heerlijke geuren, kortom alles wat de plantenwereld zo bijzonder maakt.

Het is een zogenaamd ‘groot open weekend’, oftewel met toeters en bellen, home made gebak, rondleidingen en bijzondere gastkwekers.

lees meer
18 jul t/m 19 jul 2020

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

Salvia en Echinacea Dagen - Midzomer Plantenmarkt

 

Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea in de hoofdrol

 

Op 18 en 19 juli houden we weer onze jaarlijkse Salvia- en Echinaceadagen c.q. Midzomerplantenmarkt. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea zetten we deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.

Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een tuinlezing van veredelaar Marco van Noort op zaterdag, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei fraaie en handige produkten uit Afrika, van kunstnijverheid en sieraden tot veelkleurige gieters van hergebruikt plastic. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

lees meer
15 aug t/m 16 aug 2020

Grote Exoten Markt

Grote Exoten Markt

 

We organiseren op 15 en 16 augustus voor de derde maal een grote Exotenmarkt, uniek in Noord-Nederland.

 

De eerste twee edities leverden alleen maar enthousiaste reacties op, zowel van bezoekers als van standhouders. Ook zelf vinden we het één van de leukste en meest inspirerende weekends van het jaar.

De formule is in grote lijnen ongewijzigd. Gespecialiseerde kwekers en particuliere verzamelaars presenteren hun favoriete exoten, jungleplanten, boomvarens, palmen, orchideeën, cacteeën en agaves. Zelf hebben we een grote collectie olifantsoren, Begonia's, boomvarens en tal van winterharde exoten. Een must voor liefhebbers!

Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz, waarbij ook verschillende andere thematuinen worden aangedaan. Verder houden diverse deelnemers korte stand-up voordrachten over hun favoriete specialiteit. Op het terras worden allerlei exotische lekkernijen aangeboden.

Open van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

lees meer